Math Trick by Cikgu Lina Telegram Online Class

"Inilah program yang mendedahkan strategi sulit celik Matematik dan juga meningkatkan ilmu Matematik sekolah rendah dengan pelbagai kaedah dan tips yang menarik bersama Cikgu Lina"

Follow Us

Jom mulakan kelas dengan Modul Mathrix BijakMath

Di dalam kelas ini anak anda akan belajar bersama Cikgu Lina melalui kaedah atas talian (secara online) di platform telegram, Cikgu Lina akan guide anak anda from Zero to Pro! Join sekarang.

Mathrix Premium Class

Youtube Premier for Mathrix

Mathrix Premium Class

Video seterusnya LIVE pada :

Who should join this class

Siapa yang patut join kelas ini?

Di bawah ini Cikgu Lina senaraikan siapa yang patut join kelas Mathrix ini.

Murid darjah 6 yang lemah Matematik diutamakan

Murid darjah 6 yang lemah Matematik diutamakan

Maksud lemah di sini adalah murid yang tidak tahu konsep asas. Biasanya yang dapat markah bawah 60.

Murid yang tak belajar langsung sebab PKP

Murid yang tak belajar langsung sebab PKP

Dulu masa di sekolah murid ni rajin belajar tapi bila PKP, dia seronok duk rumah main phone jer, tak belajar langsung.

Murid yang tak faham bila mak ajar di rumah

Murid yang tak faham bila mak ajar di rumah

Perangai anak-anak bila mak atau ayah ajar jer, mulalah tutup telinga tu. Ada juga mak yang tak reti nak ajar cara kira dengan betul.

Murid yang selalu ketinggalan di dalam kelas

Murid yang selalu ketinggalan di dalam kelas

Maksud ketinggalan adalah cikgu dah masuk topik lain, tapi topik sebelumnya pun masih belum faham.

Murid yang rasa Matematik susah sangat

Murid yang rasa Matematik susah sangat

Bila murid tak faham dari awal topik, murid akan jadi malas dan takut nak buat soalan Matematik, murid akan cuba mengelak. 

Murid yang lemah tapi nak pandai Math

Murid yang lemah tapi nak pandai Math

Murid macam nie dia suka math, tapi selalu ketinggalan dalam kelas dan tak faham apa yang dia belajar, jadi selalu gagal dalam exam.

Murid yang tak pandai jawab soalan panjang²

Murid yang tak pandai jawab soalan panjang²

Soalan ayat panjang (KBAT) memang amat sukar bagi kebanyakan murid. Murid tak tahu soalan nak apa. Mathrix akan guide cara jawab yang betul.

Benefits

Info dan kelebihan kelas Mathrix?

Di bawah ini Cikgu Lina senaraikan kelebihan jika anak anda join kelas Mathrix bersama Cikgu Lina.

Perhatian : Pembelajaran untuk kelas Mathrix by Cikgu Lina mengambil masa selama 8 jam sebulan. Seminggu 2 kali kelas pada hari Selasa dan Sabtu selama 1 jam bagi setiap sesi. Kelas bermula pukul 8.00 PM ~ 9.00 PM. Semua pengajaran dalam Bahasa Malaysia sepenuhnya.

Perhatian : Pembelajaran untuk kelas Mathrix by Cikgu Lina mengambil masa selama 8 jam sebulan. Seminggu 2 kali kelas pada hari Selasa dan Sabtu selama 1 jam bagi setiap sesi. Kelas bermula pukul 8.00 PM ~ 9.00 PM. Semua pengajaran dalam Bahasa Malaysia sepenuhnya.

Leaning Topic

Apakah tajuk-tajuk yang murid akan belajar?

Di bawah ini Cikgu Lina senaraikan tajuk-tajuk yang akan murid-murid belajar dalam kelas Mathrix.
Anda tidak pernah terlambat untuk belajar. Di mana ada kemahuan, di situ ada jalan.

Main Equipment

Kelengkapan utama sebelum murid pergi ke kelas Mathrix

Disebabkan kita menghadapi pandemik Covid yang kian meruncing, setiap ilmu tidak boleh dipinggirkan, kita mesti terus belajar walaupun apa yang berlaku. Oleh itu terdapat kelengkapan yang perlu disediakan sebelum murid-murid masuk ke kelas Mathrix seperti dibawah.

Device Slider

PC/Smart Phone

Komputer, komputer riba atau smartphone diperlukan di setiap pembelajaran.

Internet

Kelas Mathrix memerlukan internet kerana proses pembelajaran dilakukan 100% secara online.

Youtube

Setiap video pembelajaran akan diupload ke Youtube Channel secara private. 

Aplikasi Telegram

Aplikasi Telegram sebagai platform pembelajaran. Sila download di Play Store / App Store.

Buku Latihan

Setiap latihan perlu disiapkan di dalam buku latihan masing-masing. Latihan akan disemak bersama-sama.

Alat Tulis

Setiap latihan perlu disiapkan di dalam buku latihan masing-masing. Latihan akan disemak bersama-sama.

Fakta Awesome!

Di bawah ini adalah fakta awesome Kelas Mathrix by BijakMath.

25 Video

Penerangan Terperinci Setiap Topik

120 Soalan

Latih Tubi dan Latihan Berfokus

16 Soalan KBAT

Video Menjawab Soalan disediakan

100% Online

Boleh ditonton Berulang Kali

Learning Time

Masa pembelajaran Kelas Mathrix by BijakMath

Ini adalah waktu pembelajaran untuk kelas Mathrix  by BijakMath. Sila lihat jadual yang disediakan.

07:31 am
January 25, 2023
Selasa 08:00 pm - 09:00 pm
Sabtu 08:00 pm - 09:00 pm

Hari tuisyen Selasa dan Sabtu sila bersedia lebih awal di hadapan PC, laptop ataupun smartphone.

Step how to register

Saya ingin registerkan anak saya, apa yang perlu saya lakukan selepas ini?

Fahami Mathrix

Anda diminta untuk memahami cara pembelajaran online yang ditetapkan oleh pihak #bijakmath sebelum ke langkah seterusnya.
Direction Arrows
Step 1

Pilih Pelan Anda

Seterusnya buat final checklist sebelum anda memilih pelan yang disediakan oleh pihak #bijakmath di bawah ini.
Direction Arrows
Step 2

Buat Pembayaran

Siap memilih, anda boleh membuat pembayaran kepada Cikgu Lina dan anak anda akan dimasukkan ke group Telegram Mathrix.
Direction Arrows
Step 3

Fahami Mathrix

Anda diminta untuk memahami cara pembelajaran online yang ditetapkan oleh pihak #bijakmath sebelum ke langkah seterusnya.
Direction Arrows
Step 1

Pilih Pelan Anda

Seterusnya buat final checklist sebelum anda memilih pelan yang disediakan oleh pihak #bijakmath di bawah ini.
Direction Arrows
Step 2

Buat Pembayaran

Siap memilih, anda boleh membuat pembayaran kepada Cikgu Lina dan anak anda akan dimasukkan ke group Telegram Mathrix.
Direction Arrows
Step 3
Jom Kita Periksa

Checklist sebelum daftar

Choose Your Plan

Pilih pelan Adiwira Matematik yang anda mahukan

003-superhero

1 Bulan Langganan

Pelan Basic
RM 80 seorang
  • RM80/Sebulan Harga Asal
  • Group Telegram Premium Mathrix
  • Early Access Youtube (Private)
  • Nota Mathrix* (Digital)
  • 8 Video Utama Pembelajaran
  • 80 Soalan Latihan Berfokus Mathrix
  • 8 Video Jawapan Latihan Berfokus
  • 40 Soalan Latih Tubi Mathrix
  • 16 Soalan KBAT
  • 8 Video Jawapan KBAT
  • 1 Kuiz Bulanan Mathrix
  • 1 Video Jawapan Kuiz
  • 25 Video Keseluruhan
009-cyber punk

2 Bulan Langganan

Pelan Premium
RM 150 seorang
  • RM75/Sebulan Harga Asal
  • Group Telegram Premium Mathrix
  • Early Access Youtube (Private)
  • Nota Mathrix* (Digital)
  • 8 Video Utama Pembelajaran
  • 80 Soalan Latihan Berfokus Mathrix
  • 8 Video Jawapan Latihan Berfokus
  • 40 Soalan Latih Tubi Mathrix
  • 16 Soalan KBAT
  • 8 Video Jawapan KBAT
  • 1 Kuiz Bulanan Mathrix
  • 1 Video Jawapan Kuiz
  • 25 Video Keseluruhan
PALING LARIS
049-superhero

3 Bulan Langganan

Pelan Ultimate
RM 210 seorang
  • RM70/Sebulan Harga Asal
  • Group Telegram Premium Mathrix
  • Early Access Youtube (Private)
  • Nota Mathrix* (Digital)
  • 8 Video Utama Pembelajaran
  • 80 Soalan Latihan Berfokus Mathrix
  • 8 Video Jawapan Latihan Berfokus
  • 40 Soalan Latih Tubi Mathrix
  • 16 Soalan KBAT
  • 8 Video Jawapan KBAT
  • 1 Kuiz Bulanan Mathrix
  • 1 Video Jawapan Kuiz
  • 25 Video Keseluruhan
Secret Mathrix aka Math Trick

Jadikan anak anda Adiwira yang sukakan Matematik dengan kaedah Math Trick by BijakMath #mathrix

Segitiga Terbalik

Segitiga Terbalik

Kaedah menyelesaikan + - x ÷ melibatkan anu

Palang Sifar

Palang Sifar

Kaedah yang digunakan untuk membundar dengan tepat & cepat

Suur

Suur

Kaedah untuk operasi bahagi yang lebih mudah dan teratur 

Rama-rama

Rama-rama

Kaedah untuk tambah pecahan dan tolak pecahan

Kotak Misteri Juta

Kotak Misteri Juta

Kaedah untuk menyelesaikan pecahan juta dengan pantas

Segitiga Kaya

Segitiga Kaya

Kaedah yang digunakan untuk menyelesaikan topik wang

Kumpulan 3

Kumpulan 3

Kaedah untuk memudahkan menulis nombor dalam angka & perkataan

Pasangan IOO

Pasangan IOO

Kaedah pantas untuk selesaikan soalan berkaitan peratus

Jadual ADT

Jadual ADT

Kaedah pantas untuk menjawab soalan abad, dekad dan tahun

Segitiga Masa

Segitiga Masa

Kaedah yang digunakan untuk mengira tempoh masa

Jadual Panjang

Jadual Panjang

Kaedah menyelesaikan soalan melibatkan km,m,cm,mm

Jadual Gemok

Jadual Gemok

Kaedah menyelesaikan soalan melibatkan kg dan gram

Jadual Lautan

Jadual Lautan

Kaedah menyelesaikan soalan melibatkan l dan ㎖

Jari Ajaib

Jari Ajaib

Kaedah untuk menyelesaikan soalan pertukaran unit melibatkan pecahan

Kaedah Lattice

Kaedah Lattice

Kaedah menyelesaikan soalan operasi darab

SPAD SplitAdd

SPAD SplitAdd

Kaedah mudah membina sifir 2 digit dengan pantas

Any question?

Anda tanya kami jawab (FAQ)

Calendar

Tarikh kelas Mathrix

Any rule?

Peraturan dalam kelas Mathrix


Hari :
Setiap Selasa dan Sabtu
Masa : 8 malam hingga 9 malam (1 jam)
Tempat : Group Telegram Mathrix by BijakMath dan Youtube Bijak Math by Cikgu Lina


Murid bersedia untuk belajar. Pastikan alat tulis seperti buku nota, pensel dan pen merah sudah disediakan.

 

  • (Telegram) Cikgu Lina akan mengambil kehadiran murid. Setiap murid WAJIB tulis nama penuh masing-masing dan baca doa.
  • (Youtube) Murid akan menyemak jawapan 10 Latihan Berfokus yang lepas bersama-sama Cikgu Lina. Murid mestilah menjawab soalan Cikgu Lina di Youtube, bukannya di Telegram.
  • (Telegram) Soal jawab mengenai markah yang diperoleh dan apa yang tidak difahami hasil daripada semakan tugasan yang lepas. Murid akan merekodkan markah ke dalam Kad Prestasi masing-masing. Jika ada jawapan salah, wajib buat pembetulan.
  • (Youtube) Murid akan belajar topik baru. Semua murid mestilah fokus semasa Cikgu Lina mengajar. Setiap soalan yang ditanya pada masa ini mestilah dijawab di Youtube, bukannya Telegram.
  • (Telegram) Cikgu Lina akan bertanya beberapa soalan kepada murid bagi menguji kefahaman murid tentang topik yang baru dipelajari. Semua murid mestilah memberikan jawapan masing-masing, tidak dibenarkan meniru jawapan kawan yang lain.
  • (Telegram) 5 soalan latih tubi akan diberikan. Semua murid akan terus menjawab di dalam group Telegram Mathrix.
  • (Telegram) Cikgu Lina akan memberikan 10 Latihan Berfokus dan 2 soalan KBAT untuk topik yang baru dipelajari. Murid mestilah menyiapkan tugasan masing-masing dengan bersungguh-sungguh. Jika lupa apa yang dipelajari, sila tonton semula video yang telah dipelajari sebelum Cikgu Lina berikan tugasan sehingga faham.

  • Kelas tamat. Tugasan yang baru diberikan tadi akan disemak bersama-sama pada kelas yang seterusnya. Murid mengucapkan terima kasih.
Choose Your Plan

Pilih Pelan Anda

Mathrix  adalah singkatan untuk Math Trick merupakan program premium pembelajaran Matematik secara online daripada BijakMath. Ini adalah modul khas dari Cikgu Lina yang mengikut silibus KSSR terkini.

- A Powerful Module Mathematics Programme by BijakMath -

Lokasi Tuisyen

BijakMath by Cikgu Lina
Taman Tembesu Perdana
Kuala Nerus
Terengganu Darul Iman.

2022 Mathrix by Bijak Math All right reserved.